Onze Werkwijze

Onze pups worden geboren in onze puppykamer. De eerste weken willen wij zoveel mogelijk rust creëren voor de moederhond en haar pups.

U bent vanaf 4 weken na de geboorte van harte welkom om de pups te bewonderen. Baasjes worden op de hoogte gehouden van de wekelijkse ontwikkeling van de pups.

Socialisatie neemt bij ons een belangrijke plaats in, zodat de pups vol vertrouwen vertrekken naar hun nieuwe thuis. De pups komen bij ons in aanraking met allerlei situaties en geluiden. Naast het socialiseren is er natuurlijk ook genoeg rust en ruimte voor de pups: met elkaar spelen, plezier maken en op hun eigen tempo de wereld ontdekken.

Bij het grootbrengen van de pups horen ontwormingen, vaccinatie en de controles van de dierenarts. Onze puppy’s spenen we met puppyvlees compleet met pens. Ze worden rond de leeftijd van 6 weken gechipt.

De stamboomnamen worden door ons gekozen, U kiest zelf de roepnaam. Onze pups verhuizen met een overeenkomst, waarin de rechten en plichten van zowel fokker als koper staan omschreven. Onze pups zijn gezelschapsdieren zonder foktoelating.

We ontvangen bezoek voor onze pups met 4 en 6 weken leeftijd. Bij het eerste bezoek kan er een keuze gemaakt worden. Na de keuze volgt een aanbetaling om de pup te reserveren.

Op de dag dat u uw pup komt halen, krijgt u van ons:  Europees paspoort met daarin vaccinatie, chip, ontwormingen en gezondheidscheck, voer voor +/- 2 weken en een speeltje met nestgeur, Stamboom van de pup.

Een pup in huis is vaak even wennen. Het is verstandig om vrij te nemen om te zorgen dat de pup rustig vertrouwd kan raken met u en zijn nieuwe omgeving. We blijven ook na de verhuizing van onze pups klaar staan voor vragen, tips en advies.

Voordat u overgaat tot de aanschaf van een pup is het verstandig om u te informeren over het ras. Kijk op LICG.nl. Zo kunt u wel overwogen een beslissing nemen of niet alleen het karakter bij u en uw eventuele gezin past maar, dat u ook op de hoogte bent van alle ziektes die voor kunnen komen bij de Labrador Retriever en de Golden Retriever. Ondanks dat onze ouderdieren getest zijn op voorkomende ziektes waaronder o.a. HD-ED , geeft dit geen garantie dat een pup niet toch een van deze afwijkingen kan krijgen. Veel aandoeningen zijn multifactorieel waardoor uitsluiten onmogelijk is. Bovenstaande geldt voor elk ras, stamboomhond, kruising of look-a-like. 

Wij fokken aanhankelijke, energieke honden. Hierbij letten wij op de gezondheid, een goed karakter en een mooi uiterlijk. Ons doel is om honden voort te brengen met een vriendelijk, vrolijk, energiek en extravert karakter. De levensvreugde van onze honden is een belangrijke kernwaarde in onze kennel.

We fokken actieve honden die passen bij mensen met een actieve levensstijl. Wandelingen, trainen, buiten zijn en met de hond aan de slag gaan horen daarbij.

Wij verwachten van toekomstige baasjes dat ze zich verdiepen in het ras, in het houden van een hond en in het opvoeden van een pup. Het opvoeden van een pup kost aandacht, tijd en moeite.

Als je een gezellige, gelukkige hond wil zul je hem beweging en mentale uitdaging moeten geven, maar ook leren gehoorzamen. De hond heeft opvoeding en training nodig om te begrijpen wat er van hem verwacht wordt.

Zorg als baas dat je weet wat voor gedrag je van je hond verwacht en hoe je dit moet doen. Toekomstige baasjes hebben vaak ook training nodig om te leren hoe zij een pup op moeten voeden.

Schrijf je in voor een puppy cursus met een positieve, consequente trainingsmethode en goede begeleiding voor de baas. De baas heeft net zoveel te leren als de pup.

Ook honden hebben een puber periode en die kan intensief zijn. Een goede basis leggen voordat de puberteit aanbreekt is belangrijk en prettig voor zowel baasje als hond ♥ Lees onze pagina over de Labrador voor meer informatie over de labrador en voor wie deze honden geschikt zijn.

zilveren labrador pup zittend op het gazon

Onze honden

We hebben in onze kennel de Amerikaanse werklijn labrador. We hebben overwegend Duitse honden met een Amerikaanse achtergrond. We houden van het vriendelijke, aanhankelijke en extraverte karakter van deze honden. Ze zijn gericht op de baas, energiek, goed trainbaar en vriendelijk. Werklijn labradors zijn actieve honden die passen bij mensen met een actieve levensstijl. Lange wandelingen, buiten zijn en met de hond aan de slag gaan zijn belangrijk. Bij de Nederlandse verenigingen zijn de kleuren zilver, charcoal, foxred en merle niet erkend.  We zijn aangesloten bij Duitse rasvereniging, de kleuren zijn daar wel geregistreerd en op deze manier kennen we de achtergrond, afstamming en gezondheidsgeschiedenis van onze honden en de dekreuen. Dit houdt in dat onze honden en pups een Duitse Stamboom hebben. Onze honden en dekreuen zijn genetisch, röntgenologisch en klinisch op gezondheid onderzocht en goedgekeurd. Dit is voor ons een belangrijk aandachtspunt.