GOLDADOR

Labrador x Golden Retriever

De Goldador is een liefdevol, toegewijd en energiek ras, geweldig met kinderen en andere huisdieren. De Goldador is een kruising tussen een golden retriever en een labrador retriever, en zijn doorgaans gemakkelijk in de omgang en intelligent. Goldadors hebben bewezen uitstekende geleidehonden, hulphonden, therapiehonden en bomspeurhonden te zijn. Goldadors zijn energieke honden en hebben elke dag zeker een uur lichaamsbeweging nodig. Ze zijn goed in wandelen, zwemmen en zijn goede jogginggenoten. Dit ras is goed te trainen en heeft een hoge will to please.

Aangezien zowel de golden retriever als de labrador overwegend slim zijn, is het geen verrassing dat de goldador even intelligent is. Deze kruising is goed trainbaar en wil graag voor je werken. Zijn energieniveau, intelligentie en werkwil maken hem tot het ideale trainings-, speel- en wandelmaatje. Mentale stimulatie en lichaamsbeweging zullen de sleutel zijn om ervoor te zorgen dat de goldador gelukkig, welgemanierd en gezond is.

De Goldador is een kruising, dat wil niet zeggen dat er minder aandacht, liefde en zorg in deze pups zit. Omdat we fokken met geregistreerde ouders kennen we de achtergrond, afstamming en gezondheidsgeschiedenis van onze honden en de dekreuen. Dit is voor ons een belangrijk aandachtspunt.

Gezondheid

Zoals elk ras hebben ook de Labrador Retriever en de Golden Retriever bij het ras voorkomende ziektes en aandoeningen. Op LICG.nl staat uitgebreide informatie over het ras, wat de risico's zijn van het ras en waar je op moet letten. Het is belangrijk op de hoogte te zijn van alle ziektes die voor kunnen komen bij de Labrador en Golden Retriever zodat je een weloverwogen beslissing kan maken over het wel of niet houden van een Goldador. Onze ouderdieren worden zonder uitzondering getest op voorkomende ziektes waaronder o.a. HD-ED , helaas geeft dit geen garantie dat een pup niet toch een van deze afwijkingen kan krijgen.